opc_loader

OVER FLEX

Goed werk vraagt om goed gereedschap
FLEX neemt de eindgebruiker als maatstaf. Daarom gaat FLEX bij de ontwikkeling van nieuwe machines terug tot daar waar de machines ingezet worden. Naar de bouwplaats, werkplaatsen en fabriekshallen. En precies op deze locaties worden de maatstaven uitgewerkt waaraan elke FLEX machine moet voldoen.

De ervaringen hebben geleerd dat er een aantal kritieke eigenschappen te onderscheiden zijn welke standaard onderdeel zijn van elke FLEX machine. Allereerst de gegarandeerde lange levensduur. Dan het vermogen en functionaliteit direct gevolgd door ergonomische designs voor prettig hanteerbaare en veilige machines. Innoveren in vooruitstrevende techniek betekend voor FLEX het keer op keer komen met nieuwe probleemoplossingen. Iets waarmee FLEX binnen de branche inmiddels een toonaangevende positie heeft weten te bemachtigen.     

 

FLEXMACHINES.NL

FLEXMACHINES.NL is, als onderdeel van Gebr. Hoen Groningen, veel meer dan alleen een webwinkel. Al meer dan 75 jaar is Gebr. Hoen hét adres voor de aanschaf van uw complete machinepark. Wij begrijpen als geen ander de eisen die u stelt aan uw gereedschap en samen met u leveren wij de beste oplossing voor uw bouwproject. FLEXMACHINES.NL is geen “doorvoerwebshop” Wanneer u ons belt of mailt kunt u rekenen op direct een gedegen antwoord op uw vraag. Vanzelfsprekend bent u van harte welkom in onze showroom waar wij een groot assortiment FLEX fysiek op voorraad hebben en waar u naar hartenlust kunt testen en informatie kunt inwinnen.

Wij staan voor: Snel en helder zaken doen - Een no nonsense mentaliteit - Passie voor producten - Compleet- en veelzijdigheid.

 
 

PRODUCTKWALITEIT

Alle FLEX electrische handgereedschappen zijn CE-conform en worden tijdens de productie continue gecontroleerd naar DIN EN ISO 9001:2008. Ons doel: 100 procent kwaliteit. Wij zijn overtuigt van de kwaliteit: en bieden 2 jaar fabrieksgarantie op alle FLEX machines en toebehoren. Welke FLEX u ook koopt, elke machine staat garant voor gebruiksgemak en uithoudingsvermogen. Perfect uitgebalanceerd, eenvoudig in de hand en extreem robuust. Wij nemen het slogan: “Kwaliteitsgereedschap van professionals voor professionals” uiterst serieus.

 


SERVICE

Service staat bij FLEXMACHINES.NL op de eerste plaats. Zo staan wij altijd voor u klaar om uw technische vragen over machines en toebehoren te beantwoorden. Wanneer uw FLEX onderhoud nodig heeft, geen probleem: biedt uw machine bij ons aan wij zullen zorgdragen voor een snelle en correcte afhandeling.

 

INNOVATIE

Innovatie komt voort uit traditie. De FLEX gebruikt nog steeds hetzelfde basisprincipe, maar de machine ontwikkelt en verbetert zichzelf continu. High-tech plastics vervangen het gietijzer, waardoor de machine beduidend lichter wordt. Het motorvermogen is toegenomen, maar de motoren worden steeds kleiner en efficiënter. De motor en aandrijving worden beter beschermd tegen slijp- en zaagstof; de machines zijn duurzamer, stiller en ergonomischer. Het basisidee van de haakse slijpmachine is zo efficient en succesvol, dat het werd verwerkt in andere machines en continu de basis zal zijn waar vanuit gedacht wordt bij innovaties.

Innovatie is de sleutel van ons succes. De basis lag in 1922, toen een stationaire aandrijfmotor werd gecombineerd met een flexibele as. In 1954 was dat niet anders toen de eerste hoogtoerige haakse slijpmachine DL 9 op de markt werd gebracht en daarmee het ´FLEXEN´ zijn naam kreeg.

Om onze slijpers nog betrouwbaarder, effectiever en gebruiksvriendelijker te maken, zijn we blijven doorontwikkelen. In 1997 heeft FLEX als eerste de langehalsslijper voor wand en plafond - de FLEX Giraffe® - geintroduceerd. De WST 700 VV Vario-Giraffe®, met telescoopfunctie, wisselbare schuurkop en perfecte handling zet de toon.

FLEX INNOVATIES IN CHRONOLOGISCHE VOLGORDE

1987: hoogglans doet zijn intrede

FLEX ontwikkelt komplete systemen voor gevoelig polijsten van autolakken, meubels en natuursteen.1989: briljante oppervlakken
FLEX stelt een nieuwe bewerkingsmethode voor: het satineren - voor overgangsloze oppervlakken op metaal en inox.1997: Plafonds bereiken zonder ladder!
"De revolutie voor schilders". De unieke FLEX Giraffe® schuurt tot 3 meter hoge wanden en plafonds zonder ladders of stelling. Dankzij afzuigingssysteem zonder stofbelasting. Tot op heden zijn de kwaliteiten van de FLEX langehals-schuurder en het gepatenteerde, volledig geperforeerde papier ongeëvenaard.

 

2002: Innovatie tot in detail!
FLEX stelt de haakse slijpergeneratie voor de 21ste eeuw voor. Van de uitvinder van FLEX komen er 8 nieuwe modellen - tussen 710 en 1300 Watt, in extreem slank design, buitengewone handlingeigenschappen en vele innovatieve productkenmerken - op de markt.2009: Vario-Giraffe® WST 700 VV
De continue ontwikkeling van de succesvolle FLEX Giraffe® heeft nu ‘nieuwe hoogten’ bereikt met zijn telescopische functie en verwisselbare schuurkoppen.

 

2010: RETECFLEX
Het universele werktuig voor saneren, renoveren en moderniseren met
 innovatief gereedschapssysteem. Snel en gemakkelijk aan verschillende behoeften aan te passen.2011: POLISHFLEX
Polijster met variabele snelheid en hoog koppel. 
De POLISHFLEX is perfekt afgestemd op de behoeften van de gebruiker. Motor en overbrenging functioneren extreem stil.2011: WSE 7 Vario
Muur- en wandschuurder Handy-Giraffe®, D
e ideale aanvullig op de Vario-Giraffe®, zeker wanneer men kleine ruimtes en kleine wand- en plafondoppervlakken moet bewerken.2012: SUPRAFLEX
De schuurspecialist voor metaal, steen, gelakte oppervlakten en hout. De SUPRAFLEX staat voor stofvrij schuren van de meest uiteenlopende materialen en oppervlakken met een buitengewoon hoge afnameprestatie.2014: GE 5 / GE 5 R
De handigste FLEX Giraffe® aller tijden. 
Ultiem gebruikscomfort, verrassend veel toepassingsmogelijkheden en een betrouwbare kwaliteit: made in Germany. De FLEX Giraffe® is nog lichter, flexibeler en robuuster dan ooit tevoren. Dankzij de nieuwe randschuurkop kunt u nu niet alleen wanden en plafonds afschuren maar ook de randen en de overgangen tussen wand en plafond.

 

 


 
HISTORIE

FLEX - HAAKSE SLIJPERS VAN DUITSE TOPKWALITEIT - WIJ VONDEN HET UIT!

Wist u dat FLEX het "flexen" heeft uitgevonden? Sinds 1922 ontwikkelen en vervaardigen FLEX medewerkers in Duitsland hoogwaardige en duurzame elektrische gereedschappen voor de bouw en industrie. Bewerkingsmethoden wijzigen constant. Daarom concentreren onze ingenieurs en constructeurs zich naast de traditionele programma´s ook op nieuwe gereedschappen en systeemoplossingen.

Geschiedenis

"Flexen" komt van FLEX.

Ledereen heeft erover gehoord. Velen gebruiken het elke dag. Maar zeer weinig mensen weten dat ‘flexen’, een gewoon Duits werkwoord, eigenlijk verwijst naar een uitvinding ontwikkeld door FLEX, voorheen gekend als Ackermann + Schmitt. 

Maar laten we beginnen bij het begin. 
In 1922 startten Hermann Ackermann en Hermann Schmitt een bedrijf in Stuttgart-Bad Cannstatt voor het produceren en verkopen van hun nieuwe uitvinding: de MS 6 slijpmachine, voorzien van flexibele as angedreven door een elektrische motor. Deze flexibele as was de inspiratie voor de gloednieuwe naam: FLEX. Dus hier vinden we het ontstaan van de huidige merknaam en het werkwoord dat opgenomen werd in de hedendaagse Duitse woordenschat: ‘flexen’.Eind 1920 slaagden de ingenieurs er in om de flexible as te vervangen door een haakse aandrijving. In 1935 lanceerden Ackermann + Schmitt een laag-toerige haakse slijper. In 1954 brachten ze de eerste hoog-toerige haakse slijpmachine DL 9 op de markt.

In 1996 hernoemden Ackermann + Schmitt zich tot FLEX. In 2006 werd ‘flexen’ officieel toegevoegd aan het Duitse woordenboek.